Οι Κούρδοι της Συρίας ενισχύονται από τον Άσαντ



Οκτώβριος 14, 2012.

Το καθεστώς του Μπασάρ Άσαντ συνεργάζεται με το κόμμα PYD που είναι επέκταση του PKK και με τον Μπαρζανί που τους προμηθεύει όπλα για να αποτρέψει εισβολή στρατευμάτων στην περιοχή.


Το PYD επιδιώκει να γίνει η μοναδική δύναμη εξουσίας στην περιοχή και ο πρόεδρος της Κουρδικής Περιφέρειας του Ιράκ, Μασούντ Μπαρζανί  φέρεται να έχει στείλει στρατιωτικές ομάδες των  Peşmerge στο λεγόμενο Δυτικό Κουρδιστάν προκειμένου να ενισχύσει τους Κούρδους της Συρίας με βαρύ  οπλισμό, με εκτοξευτήρες ρουκετών και αντιαεροπορικούς πυραύλους, σύμφωνα με τις πληροφορίες.

Έχουν, ακόμη, λάβει όπλα από την Καντίλ του βόρειου Ιράκ καθώς και εκπαιδευμένο προσωπικό που εκπαιδεύει τους Κούρδους της Συρίας.

Επιπρόσθετα,  στις περιοχές Kobani , Afrin, Derika, Hamko και Kamışlıda της Συρίας, έχουν αναπτυχθεί πάνω από 3 χιλιάδες τρομοκράτες του PKK, από τις δυνάμεις Peşmerge των Κούρδων του Ιράκ, σύμφωνα με πληροφορίες.
--
RotaHaber

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr