Βοσνία: Οι Χριστιανοί εγκαταλείπουν τη χώρα λόγω των διακρίσεων και των εξισλαμισμών«Όσο περνάει ο καιρός, τόσο εντείνεται ο ριζοσπαστισμός»

Οκτώβριος 17, 2012.

Ο αριθμός των Καθολικών στη Βοσνία από τα χρόνια πριν, ακόμη, από τον πόλεμο, μέχρι σήμερα έχουν μειωθεί κατά το ήμισυ, γράφει σήμερα η BosNews Life.


Ο Καρδινάλιος Βίνκο Πούλιιτς ισχυρίζεται  ότι κατά τα τελευταία χρόνια έχουν κτιστεί πολλά τεμένη, ενώ για την κατασκευή μια εκκλησίας δεν μπορεί να πάρει άδεια.

«Ο Καρδινάλιος περιμένει 13 χρόνια για να πάρει άδεια να χτίσει ένα εκκλησάκι», ανέφερε η οργάνωση σε μια έκθεση που είχε τίτλο «Kerk in Nood», η οποία επισημαίνει την τάση της μαζικής αναχώρησης του χριστιανικού πληθυσμού από τη χώρα.

Δέκα χιλιάδες άνθρωποι, πολλοί από αυτούς  είναι Καθολικοί Κροάτες, δεν μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους μετά τον πόλεμο.

«Όσο περνάει ο καιρός, τόσο εντείνεται ο ριζοσπαστισμός», λέει ο Πούλιιτς, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπέι και με άλλους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η θέση των ανωτέρων αξιωματούχων της  ΕΕ και του Βαν Ρομπέι είναι η ευρωπαϊκή προοπτική της ένταξης της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης είναι ο μόνος τρόπος για να ξεπεραστεί αυτή η κρίση, σημειώνει το δημοσίευμα.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr