Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Παπα-Τσαρκνιάς: «Επινοήθηκε η είδηση της δολοφονίας του Σαμαρντζίεφ»Οκτώβριος 18, 2012.

«Οι πληροφορίες σχετικά με τη δολοφονία ενός φοιτητή σλαβικής καταγωγής στη Θεσσαλονίκη, του Αλεκσαντάρ Σαμαρντζίεφ, έχουν επινοηθεί, αλλά η ανάπτυξη του νεοναζισμού και της ‘Χρυσής Αυγής’ στην Ελλάδα, ενδέχεται στο μέλλον να αποτελέσει σοβαρή απειλή για τους Σλάβους που ζουν εκεί».

Σε αυτήν την προειδοποίηση προέβη ο Αρχιμανδρίτης Νικόδημος Τσαρκνιάς της λεγόμενης από τους Σλάβους εκκλησίας «Αγίας Ζλάτα (Χρυσής)  Μεγκλένσκα»- (Света Злата Мегленска) στην Ελλάδα(…)

Κατά την προεκλογική περίοδο στην Ελλάδα φέτος, μέλη της «Χρυσής Αυγής» είχαν απειλήσει ότι θα κάψουν την «εκκλησία του Τσαρκνιά».

Σύμφωνα, μάλιστα, με τον ίδιο η Σύνοδος της (Σλαβικής) Μακεδονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας έχει ανεπαρκή φροντίδα για τη σλαβική μειονότητα στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες γειτονικές χώρες.

Ο Τσαρκνιάς ως Σλάβος Ιερέας (ο ίδιος αυτοπροσδιορίζεται ως Μακεντόνσκι) λειτουργεί εδώ και 20 χρόνια ως ιερέας για το τμήμα της «Μακεδονίας του Αιγαίου»  χωρίς να έχει σχέση με την λεγόμενη «Μακεδονική  Ορθόδοξη Εκκλησία» των Σλάβων των Σκοπίων, σημειώνει το δημοσίευμα και προσθέτει:

«Ο Τσαρκνιάς ισχυρίζεται ότι ο τρόπος διορισμού των επισκόπων της Σλαβικής Εκκλησίας των Σκοπίων καθοδηγείται από προσωπικά συμφέροντα των μελών της Συνόδου που είναι αντίθετα προς τον Ορθόδοξο Κανόνα.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr