Ντιγιαρμπακίρ: Οδομαχίες μεταξύ τουρκικής αστυνομίας και Κούρδων



Οκτώβριος 30, 2012.

Από τις πρώτες πρωϊνές ώρες άρχισε η ένταση μεταξύ των διαδηλωτών και της αστυνομίας στο Ντιγιαρμπακίρ της ανατολικής Τουρκίας. Οι διαδηλωτές πετούσαν πέτρες  και βόμβες μολότοφ, στους αστυνομικούς καθώς αυτοί έριχναν στους διαδηλωτές χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.


Ο κυβερνήτης είχε απαγορεύσει συγκέντρωση οπαδών του κουρδικού κόμματος BDP και προειδοποίησε ότι οι αστυνομικές δυνάμεις θα επιβάλουν την τάξη.

Οι διαδηλωτές που φώναζαν συνθήματα υπέρ του αγώνα των Κούρδων και της απελευθέρωσης του Αμπαντουλάχ Οτσαλάν δεν δίστασαν να συγκρουστούν με την αστυνομία, η οποία είχε αποκλείσει τους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

«Περί το μεσημέρι η ένταση είχε μεγαλώσει και οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα υπέρ των τρομοκρατών και του ηγέτη της τρομοκρατικής οργάνωσης του PKK», γράφει το τούρκικο δημοσίευμα το οποίο σημειώνει ότι η αστυνομία χρησιμοποίησε αέριο πιπεριού και κανόνια νερού για να διαλύσει το πλήθος καθώς ελικόπτερα της αστυνομίας έλεγχαν την γύρω περιοχή της πόλης.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr