Τουρκία : «Οι εκσκαφές για την τάφρο στον Έβρο ξεκίνησαν πάλι»



«Στα σύνορα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας άρχισαν πάλι τις εκσκαφές για τη διάνοιξη τάφρου μετά από ένα μεγάλο διάστημα παύσης»

Οκτώβριος 22, 2012.

Κωνσταντινούπολη.

Τα έργα στα χερσαία τουρκοελληνικά σύνορα που είχαν αρχίσει τον Μάιο του περασμένου έτους, και που είχαν σταματήσει λόγω οικονομικής αδυναμίας, άρχισαν πάλι.


Η αθηναϊκή εφημερίδα Δημοκρατία- γράφει το τούρκικο δημοσίευμα- αναφέρει ότι από τον Έλληνα υπουργό Άμυνας  Πάνο Παναγιωτόπουλο, ανακοινώθηκε η διάνοιξη του μεγάλου χαντακιού στον Έβρο.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι ο σκοπός της διάνοιξης της τάφρου γίνεται για να εμποδίσουν τα τουρκικά άρματα μάχης να περάσουν και σύμφωνα με τον Παναγιωτόπουλο το έργο βρίσκεται στο 40 τοις εκατό της ολοκλήρωσή του και για αυτό θα εργαστεί ο στρατός.

Τάφρος 120 χιλιομέτρων

Η τάφρος σύμφωνα με πληροφορίες  θα είναι 120 χιλιόμετρα μήκος, 30 μέτρα πλάτος και βάθους επτά μέτρων.

Ελληνικές αναφορές, ωστόσο, ανέφεραν παλαιότερα ότι το έργο γίνεται για να καταστεί  αδύνατη η διέλευση, τόσο των αρμάτων μάχης, όσο και των λαθρομεταναστών και ένα μεγάλο μέρος των στρατιωτικών δυνάμεων που βρίσκονται στην περιοχή να μετακινηθούν στα νησιά.
--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr