Βούλγαρος Ευρωβουλευτής: «Η Βουλγαρία ίσως ακολουθήσει το δρόμο της Ελλάδας για τα Σκόπια»Οκτώβριος 22, 2012.

Η Βουλγαρία συμφωνεί τα Σκόπια το Δεκέμβριο να λάβουν ημερομηνία για την έναρξη διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αυτό δήλωσε ο Βούλγαρος ευρωβουλευτής Αντρέι Κοβάτσεφ σε συνέντευξή του στη σλαβική τηλεόραση των Σκοπίων,’Κανάλ 5’.


Σύμφωνα με τον Κοβάτσεφ το πλαίσιο το οποίο προτείνεται  από Ευρωπαίο Επίτροπο, Štefan Füle, (τα Σκόπια να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με την ΕΕ και παράλληλα να λύσουν το πρόβλημα το ονόματος) είναι μια εξαιρετική ιδέα γιατί με τον τρόπο αυτόν  γίνεται απεμπλοκή στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση των Σκοπίων και είναι χρήσιμο αυτό για ολόκληρη την περιοχή.

Σύμφωνα με τον Κοβάτσεφ έτσι μπορεί να οδηγηθεί σε μια τελική απόφαση στην ελληνο-σκοπιανή διαφορά του ονόματος.

«Σίγουρα είναι μια πολύ καλή ιδέα. Τα Σκόπια να αρχίσουν ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση και κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων να επιλυθεί  το ζήτημα με την Ελλάδα. Η ΕΕ έχει μηχανισμούς που μπορούσαν να επιλύσουν τα προβλήματα του παρελθόντος και οι Σκοπιανοί πολίτες να γίνουν Ευρωπαίοι πολίτες», δήλωσε ο Κοβάτσεφ.

Σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή της Βουλγαρίας,  παρά τις παρατηρήσεις ότι η Βουλγαρία θα μπορούσε να γίνει μια δεύτερη Ελλάδα για τα Σκόπια, τόνισε ότι οι δύο χώρες έχουν καλή συνεργασία.

Τόνισε ότι υπάρχει ανάγκη να καθοριστούν οι λεπτομέρειες της ιστορίας μεταξύ των δύο χωρών και ότι τα Σκόπια δεν  πρέπει να φοβούνται τη Βουλγαρία, σημειώνει το βουλγαρικό πρακτορείο ‘Фокус’.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr