Ισραήλ: Πρώην αρχηγός Μοσάντ υποστηρίζει τις θέσεις Ομπάμα για Ιράν



Οκτώβριος 22, 2012.

Ιερουσαλήμ.

Πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών του Ισραήλ  κάλεσε τη Δύση για την επίλυση της διαμάχης με το Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα, μέσω της διπλωματικής οδού και όχι με στρατιωτικά μέσα.


Ο Εφραίμ Χαλεβί, ο οποίος ήταν  επικεφαλής της Μοσάντ κατά τα έτη 1998-2002, υποστήριξε τη θέση του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα για το Ιράν, λέγοντας ότι ο δημοκρατικός αντίπαλός του, ο Μίτ Ρόμνεϊ κατά τις προεδρικές εκλογές αναπτύσσει ρητορική με την οποία προσπαθεί να κλείσει την θύρα για τη δυνατότητα διαλόγου.

Ο Χαλεβί μιλώντας στο ισραηλινό ραδιόφωνο πριν από την τρίτη και τελική τηλεοπτική συζήτηση μεταξύ Ομπάμα και Ρόμνεϊ, των οποίων το ενδιαφέρον θα επικεντρωθεί στην αμερικανική εξωτερική πολιτική.

Ο Χαλεβί- σύμφωνα με την ισραηλινή Haaretz περιγράφει τις πολιτικές Ομπάμα ως ‘γενναίες’ προσθέτοντας ότι οι κυρώσεις που επεβλήθησαν κατά του Ιράν είναι επιτυχείς και αυτό εμφαίνεται από την κρίση της ιρανικής οικονομίας.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr