ΝΑΤΟ: Το θέμα της Τουρκίας μπαίνει στην ατζέντα της Συμμαχίας



Οκτώβριος 3, 2012.

Η εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ,  Oana Lungescu, δήλωσε σήμερα ότι μετά από όσα έχουν γίνει στην Akçakale της Τουρκίας το ζήτημα εισέρχεται στην ημερήσια διάταξη του Βορειοατλαντικού Συμφώνου.


Πρόσθεσε, ακόμη, ότι η εκτόξευση βλημάτων στο έδαφος της Τουρκίας από τη Συρία, ανησυχεί βαθιά το ΝΑΤΟ, το οποίο παρακολουθεί στενά την κατάσταση.

Η Lungescu ανέφερε, ακόμη, ότι Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν συνομίλησε  τηλεφωνικά με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, στον οποίο εξέφρασε  τα συλλυπητήρια του προς τις οικογένειες των νεκρών και των τραυματιών και την αλληλεγγύη του προς τον τούρκικο λαό.

ΗΠΑ: καταδικάζει την επίθεση

Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Victoria Nuland αναφερόμενη στη βομβιστική επίθεση,  στην πόλη Akçakale της Τουρκίας, καταδίκασε την ενέργεια αυτή και εξέφρασε τα συλλυπητήρια της στους συγγενείς των θυμάτων. Χαρακτήρισε, μάλιστα, το γεγονός  ως τρομερό και ως παρέμβαση στην ανεξαρτησία της Τουρκίας.

Επίσης η επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέφρασε τον αποτροπιασμό της στην πρακτική του καθεστώτος Άσαντ να σκοτώνει ανθρώπους έξω από τα σύνορα της Συρίας, σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr