Η Βρετανία απέρριψε αίτημα ΗΠΑ για χρησιμοποίηση των βάσεων της στην Κύπρο



"Το Ιράν δεν αποτελεί σαφή απειλή"


Οκτώβριος 26, 2012.

Λονδίνο.

Η Βρετανία απέρριψε αίτημα των ΗΠΑ να χρησιμοποιήσει στρατιωτικές  βάσεις στο έδαφός της για την υποστήριξη των δυνάμεων της στον Κόλπο, γράφει η αυστραλιανή εφημερίδα «Sydney Morning Herald» επικαλούμενη ίδιες πηγές.


Σύμφωνα με πληροφορίες, στην απάντησή του το Λονδίνο επικαλέστηκε απόψεις ειδικών που υποστηρίζουν ότι η προληπτική στρατιωτική επίθεση εναντίον του Ιράν θα παραβίαζε το διεθνές δίκαιο.

Αμερικανοί διπλωμάτες έχουν επίσης προσπαθήσει να επηρεάσουν τη βρετανική κυβέρνηση για χρήση των βάσεων της στην Κύπρο.

Ο Λονδίνο έπειτα από διαβουλεύσεις με νομικούς εμπειρογνώμονες έχει αρνηθεί ότι το Ιράν σχεδιάζει να δημιουργήσει πυρηνικά όπλα και ότι σήμερα  δεν «αποτελεί μια σαφή απειλή».

«Το Λονδίνο θα ενεργούσε κατά του διεθνούς δικαίου αν αποδέχονταν να χτυπηθεί προληπτικά το Ιράν. Η Βρετανική Κυβέρνηση χρησιμοποίησε αυτό το επιχείρημα για να αντιταχθεί στους Αμερικανούς» ανέφερε ανώτερος Βρετανός αξιωματούχος.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr