«Σχολή Μυστικών Πρακτόρων» εγκαινιάζει η Μεγάλη Βρετανία



Οκτώβριος 18, 2012.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου εγκαινιάζει μαθήματα πρακτικής εξάσκησης σε όσους φιλοδοξούν να γίνουν πράκτορες,  με καθηγητές από τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες της MI5 και MI6.

Το δημοσίευμα του «The Independent”  αναφέρει ότι ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, William Hague, δήλωσε ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών θα ασχοληθούν με την κατάρτιση νέων πρακτόρων.

Τόνισε, μάλιστα, ότι  η εκπαίδευση των νέων είναι ένας σημαντικός παράγοντας για το μέλλον της χώρας.

«Οι νέοι άνθρωποι είναι το κλειδί για τη μελλοντική επιτυχία της χώρας μας, ακριβώς όπως ήταν κατά τη διάρκεια του πολέμου. Θα είναι οι νέοι, οι καινοτόμοι αυτής της γενιάς, που θα βοηθήσουν να κρατήσουν τη χώρα ασφαλή στα χρόνια που έρχονται από τις απειλές που είναι τόσο σοβαρές με αυτές που αντιμετωπίζαμε την εποχή του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου», είπε ο Hague.

Η έναρξη του προγράμματος πρακτικής εξάσκησης  του Υπουργείου Εξωτερικών  για το εσωτερικό της χώρας  θα γίνει από την Υπηρεσία Πληροφοριών MI5 και για δράση συλλογής πληροφοριών από το εξωτερικό από την υπηρεσία MI6.

Ανάμεσα στα εκπαιδευτικά προγράμματα περιλαμβάνονται η επιστήμη, η τεχνολογία, η μηχανική και τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και απευθύνονται κυρίως σε νέους 18 ετών και άνω,  ανεξάρτητα από το ακαδημαϊκό τους υπόβαθρο.
--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr