Το Ισραήλ προειδοποιεί για επέμβαση σε πλοίο που πλέει για Γάζα



Οκτώβριος 13, 2012.

Ελσίνκι.

Το Ισραήλ προειδοποίησε τη Φινλανδία ότι θα σταματήσει ένα πλοίο με φιλο-παλαιστίνιους  ακτιβιστές επί του σκάφους, αν προσπαθήσουν να περάσουν το όριο του αποκλεισμού της Λωρίδας της Γάζας, αναφέρει το γαλλικό πρακτορείο επικαλούμενο τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών.


«Το υπουργείο Εξωτερικών ενημερώθηκε από το Ισραήλ ότι θα επέμβει αν το πλοίο ‘Estelle’,  υπό φιλανδική σημαία, προσπαθήσει να διασπάσει το ναυτικό αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας», δήλωσε ο Ρίστο Πιίπονεν, εκπρόσωπος της κρατικής τηλεόρασης.

«Είπαμε στο Ισραήλ ότι το ‘Estelle’ είναι ένα πολιτικό σκάφος με πλήρωμα αμάχους»  και πρόσθεσε ότι το Τελ Αβίβ κλήθηκε να ενεργήσει αναλόγως.

 Το ‘Estelle’ είναι χτισμένο το 1922 και απέπλευσε από τη Νάπολης της Ιταλίας στις 6 Οκτωβρίου ως μέρος του κινήματος «Στόλος της Ελευθερίας», σε μια προσπάθεια να διασχίσουν τον ισραηλινό αποκλεισμό.

Επί τους σκάφους βρίσκονται 16 άτομα- ένας Ισραηλινός και οι άλλοι είναι πολίτες  των δυτικών χωρών. Μεταφέρουν, επίσης, ανθρωπιστική βοήθεια.


--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr