Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Να εργαστούν ενεργά Ελλάδα και Σκόπια για λύση στο όνομα



Οκτώβριος 12, 2012.

 Ο βοηθός Γενικού Γραμματέα του Στέτι Ντιπάρτμεντ, Mike Hammer, προτρέπει την Ελλάδα και τα Σκόπια να εργαστούν ενεργά στην επίλυση της διαφωνίας του ονόματος.


Σε συνέντευξη Τύπου ο Χάμερ αναφέρθηκε στην έκθεση προόδου η οποία δημοσιεύθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και εξέφρασε την υποστήριξη των ΗΠΑ για την εφαρμογή των ευρω-ατλαντικών φιλοδοξιών των χωρών των Βαλκανίων.

«Υποστηρίζουμε, βεβαίως, τις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών για την προώθηση μιας λύσης στη διαφορά μεταξύ της FYROM και της Ελλάδας. Βρίσκονται σε εξέλιξη οι δραστηριότητες του Μάθιου Νίμιτς για την επίλυση του ζητήματος και ελπίζουμε να γίνει αυτό σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ενθαρρύνουμε την ενεργό συμμετοχή της Αθήνας και των Σκοπίων στην επίλυση της ονομασίας», δήλωσε ο Χάμερ.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες επιθυμούν το ζήτημα αυτό να επιλυθεί και η FYROM να ενταχθεί το συντομότερο δυνατό στο ΝΑΤΟ. Και πάλι, ενθαρρύνουμε τις δύο πλευρές να επιλύσουν τις διαφορές και ελπίζω ότι μια λύση θα μπορούσε να επιτευχθεί», είπε.

Στη συνέντευξη Τύπου, στο ζήτημα, επίσης, κατά πόσο η πορεία της Σερβίας προς την ΕΕ, θα αποκλειστεί αν δεν αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο, ο Χάμερ απάντησε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν προσηλωμένες στο ευρω-ατλαντικό μέλλον όλων των χωρών των Βαλκανίων, γράφει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.


--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr