Τουρκία: Ο Ερντογάν συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο του Ιράν



Οκτώβριος 4, 2012.

Άγκυρα.

Ο πρωθυπουργός Ερντογάν συναντήθηκε με τον πρώτο αναπληρωτή πρόεδρο του Ιράν Μοχάμαντ Ρεζά Ραχίμι, μετά την υποδοχή που του έγινε  στο αεροδρόμιο της τουρκικής πρωτεύουσας.


Κύριος άξονας των συνομιλιών ήταν οι τελευταίες εξελίξεις στη Συρία και η στάση του Ιράν. Συζητήθηκαν επίσης, οι θέσεις των κρατών που στηρίζουν το καθεστώς του Άσαντ, δηλαδή της Κίνας και της Ρωσίας.

Η στάση των δύο χωρών ήταν διαφορετική έναντι της Συρίας, όπως διαφορετική ήταν η αντιμετώπιση της πολιτικής  που ακολουθείται για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Τόσο για τη Συρία όσο και στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν,  εκφράστηκε η θέση ότι πρέπει να συζητηθούν  τα θέματα αυτά σε βάθος.

Επίκειται κοινή συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού Ερντογάν και του πρώτου αναπληρωτή προέδρου του Ιράν, Μοχάμαντ Ρεζά Ραχίμι.

Ο πρωθυπουργός θα παραθέσει επίσημο δείπνο στην πρωθυπουργική κατοικία προς τιμή του Ρεζά Ραχίμι, αναφέρει το τούρκικο δημοσίευμα.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr