Ρωσία: «Ελπίζουμε να μην εισβάλει η Τουρκία σε συριακό έδαφος»




Οκτώβριος 4, 2012.

Ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Μιχαήλ Μπογκντάνοφ δήλωσε «Ελπίζουμε με την επιδείνωση της κατάστασης στα τουρκο-συριακά σύνορα, η Τουρκία να μην εισέλθει στο έδαφος της Συρίας».


Στην Ελλάδα σε φόρουμ που έγινε στη Ρόδο ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιχαήλ Μπογκντάνοφ και ως ειδικός εκπρόσωπος  του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στη Μέση Ανατολή, σε ομιλία του αναφέρθηκε στα γεγονότα  των συρο-τουρκικών συνόρων.

Ο Ρώσος πολιτικός τόνισε ότι για να αποφευχθούν φαινόμενα  όπως αυτά που προκάλεσαν το θάνατο αθώων πολιτών απαιτείται μια πιο στενή συνεργασία μεταξύ της Τουρκίας και της Συρίας.

«Ελπίζουμε ότι τα γεγονότα των συρο-τουρκικών συνόρων δεν θα επιδεινώσουν την κατάσταση και ο τουρκικός στρατός δεν θα εισβάλει στο συριακό έδαφος», είπε.

Επιπρόσθετα, ο εκπρόσωπος του Ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Αλεκσαντάρ Λουκάσεβιτς σε συνέντευξή του στη Μόσχα είπε ότι πρέπει να γίνει μια αμερόληπτη έρευνα για το περιστατικό που συνέβη στην περιοχή και αυτό είναι σημαντικό από την άποψη της αποφυγής δημιουργίαςπαρόμοιων γεγονότων.

«Περισσότερα ολοκληρωμένα μέτρα πρέπει να ληφθούν για την αποφυγή των κινδύνων. Και τα δύο μέρη να δουν τα γεγονότα με ηρεμία και να σεβαστούν την εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία του άλλου», είπε.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr