Egemen Bağış : «Ο Χριστόφιας έφαγε βαριά χθες το βράδυ και είδε όνειρα»…




Οκτώβριος 15, 2012.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας δήλωσε ότι «χωρίς επιστροφή της Μόρφου και του Βαρωσιού  δεν μπορεί να υπάρξει βιώσιμη λύση».


Σε αυτή την τοποθέτηση πολύ άμεσα απάντησε ο υπουργός επικεφαλής των ευρωπαϊκών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ, Εγκεμέν Μπαγκίς, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.

«Πιθανώς είχε ένα βαρύ γεύμα το βράδυ  και είδε όνειρα», είπε ο Μπαγκίς εντυπωσιασμένος από τις δηλώσεις του τύπου  της δωρεάς του ελληνοκύπριου ηγέτη.

Ο πρόεδρος της κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας διατύπωσε χθες τη θέση της ελληνικής διοίκησης ότι χωρίς την επιστροφή της Μόρφου και του Βαρωσιού υπό ελληνική διοίκηση και χωρίς εδαφικές αναπροσαρμογές δεν μπορεί να επιτευχθεί βιώσιμη και λειτουργική λύση του Κυπριακού.

Μετά τη συνάντηση που είχε ο Εγκεμέν Μπαγίς με τον πρόεδρο του τουρκοκυπριακού κοινοβουλίου Χασάν Μπόζερ  προέβη στις δηλώσεις για τον Χριστόφια.

--

CNNTurk, Kanal D,


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr