Τουρκία: Νέο επιτελικό σχέδιο κατά της δράσης του PKK




Οκτώβριος 22, 2012.

Νέος στρατιωτικός σχεδιασμός από τον επικεφαλής του Επιτελείου βρίσκεται σε ανάπτυξη κατά των ενεργειών του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος.

Ο αρχηγός του  Επιτελείου Στρατού  έδωσε εντολή την περασμένη εβδομάδα να πραγματοποιηθούν  στρατιωτικές επιχειρήσεις σε περιοχές όπου υπάρχει κίνδυνος τρομοκρατικών επιθέσεων.


Σύμφωνα με τη διαταγή αυτή, σε επιφυλακή θα βρίσκονται στρατιώτες, ελικοδρόμια και αεροδρόμια καθώς και οι κεντρικές πόλεις της υπαίθρου.

Τα στρατιωτικά κέντρα του Ντιγιαρμπακίρ, του Ελαζίγκ και του Βαν συμμετέχουν στο σχεδιασμό αυτόν με την επαγρύπνηση των στρατιωτών και την ετοιμότητα των ελικοπτέρων που θα αποσταλούν κατά περίπτωση.

 Στις στρατιωτικές αποστολές επιχειρείται η δράση από  ξηράς και σχεδιάζεται η αύξηση της οργάνωσης από αέρα.

Επί πέντε ημέρες συνεχίστηκε η κατανομή των στρατιωτικών μονάδων ελαχιστοποιώντας τη μεταφορά τους με οργανωμένες αποστολές οι οποίες είχαν σχεδιαστεί, έτσι, για την αποτροπή πιθανόν τρομοκρατικών επιθέσεων.

Στο νέο σχεδιασμό  εντάσσονται οι στρατιωτικές περιοχές  που βρίσκονται σε κρίση όπως το 7ο Σώμα Στρατού στη βάση ελικοπτέρων του Ντιγιαρμπακίρ, το 8ο Σώμα Στρατού  που βρίσκεται στο Ελάζιγκ καθώς και η Διοίκηση Χωροφυλακής του Βαν.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr