Σλάβοι Αλβανίας κατά της καύσης της σημαίας των Σκοπίων



Οκτώβριος 22, 2012.

«Ο σλαβικός σύλλογος «Ίλιντεν» που εδρεύει στα Τίρανα αντέδρασε στην πρόσφατη καύση της σημαίας του σλαβικού κράτους των Σκοπίων στη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ της Αλβανίας και της Σλοβενίας,  στην πρωτεύουσα του δυτικού γείτονά μας», γράφει δημοσίευμα της σλαβικής εφημερίδας  Ντνέβνικ των Σκοπίων.


«Ο Σύλλογος ‘Ίλιντεν’- των Τιράνων- καταδικάζει έντονα το κάψιμο της σλαβικής σημαίας στον αγώνα μεταξύ της Αλβανίας και της Σλοβενίας που πραγματοποιήθηκε στις 16 Οκτωβρίου 2012 στην πόλη των Τιράνων στα πλαίσια των προκριματικών αγώνων του Παγκόσμιου Κυπέλλου που θα διεξαχθούν στη Βραζιλία το 2014.

» Είμαστε συγκλονισμένοι από αυτήν την πράξη βανδαλισμού και έλλειψης πολιτισμού, η αναξιοπρεπής αυτή  ενέργεια δεν έχει θέση σε ευρωπαϊκό έδαφος. Με ευκολία και απερισκεψία έκαψαν  τη σημαία, ενώ αντίθετα, θα πρέπει να λειτουργούν με θάρρος για την οικοδόμηση ειλικρινών και φιλικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Τα Βαλκάνια θα πρέπει να απομακρυνθούν από την ιστορία του μίσους και των πολέμων μεταξύ των λαών που τίποτε καλό δεν φέρουν», γράφει το δημοσίευμα.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr