Αγωγός South Stream: Η Βουλγαρία δεν πληρώνει και δεν παίρνει τίποτε για 15 χρόνιαΟκτώβριος 1, 2012.

«Η Ρωσία θα χρηματοδοτήσει την κατασκευή του αγωγού στη Βουλγαρία και θα αφαιρέσει το κόστος μέσω των τελών διέλευσης»

Σόφια.

Η Βουλγαρία δεν θα συμμετάσχει οικονομικά στην κατασκευή του αγωγού «Южен поток» -«South Stream»  στη διέλευση του από τη Βουλγαρία και το έργο θα επιβαρύνει τους Ρώσους, αλλά η χώρα δεν θα λάβει επί τουλάχιστον 15 χρόνια τέλη διέλευσης.


Αυτή είναι η τελική συμφωνία για την κατασκευή του  «South Stream», η οποία αναμένεται να υπογραφεί στα μέσα Νοεμβρίου, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στους Ρώσους διαπραγματευτές.

Το Σάββατο, ο υπουργός Οικονομίας, Ενέργειας και Τουρισμού, Ντέλιαν Ντόμπρεφ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η χρηματοδοτική συμμετοχή της χώρας είναι συμβολική στο έργο δηλώνοντας ότι μέχρι στιγμής τα κεφάλαια της Bulgarian Energy Holding είναι 6 εκατ. ευρώ στο μετοχικό κεφάλαιο των 12 εκατ. ευρώ που θα δημιουργηθεί μεταξύ της βουλγαρικής εταιρείας και της εταιρείας ‘Gazprom’ που θα κατασκευάσει και θα λειτουργήσει τον αγωγό στο βουλγαρικό έδαφος.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr