10 χρόνια φυλακή στον πρώην πρωθυπουργό της Κροατίας



Νοέμβριος 20, 2012.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Κροατίας, Ίβο Σανάντερ καταδικάστηκε σε φυλάκιση 10 ετών και πρέπει να επιστρέψει στο κράτος μέσα σε 15 ημέρες το ποσό των  3,6 εκατ. κούνα (480.000 ευρώ) και να πληρώσει τα δικαστικά έξοδα 37 χιλιάδων κούνα (5 χιλιάδες ευρώ).


Ο Ίβο Σανάντερ είχε κατηγορηθεί για αποδοχή 10 εκατομμυρίων ως δωροδοκία από τον διευθυντή της ουγγρικής εταιρείας πετρελαίου MOL σε αντάλλαγμα ένα μερίδιο ελέγχου στην κροατική εταιρεία INA.

Στην ίδια διακασία ο Σανάντερ δικάστηκε  και για μία κατ’ εκτίμηση αμοιβή 480 χιλιάδων ευρώ για δάνειο που έλαβε η Κροατία από την αυστριακή τράπεζα Hypo στα μέσα της δεκαετίας του ’90, όταν ο Σανάντερ ήταν αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.

Στην υπόθεση καθορίστηκε ως  αισχροκέρδεια για τον Σανάντερ, καθ’ όν χρόνο η χώρα του είχε περιορισμένη πρόσβαση στις διεθνείς χρηματοπιστωτικές αγορές, γράφει το κροατικό δημοσίευμα Klix.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr