Σερβία: Κατάρτιση 49 πιλότων της Αλγερίας



Νοέμβριος 3, 2012.

Βελιγράδι.

Η Διεύθυνση Πτήσεων Σερβίας και Μαυροβουνίου (SMATSA) κέρδισε το διεθνή διαγωνισμό για την κατάρτιση 49 πιλότων από την Αλγερία, οι οποίοι θα φιλοξενηθούν στη χώρα και θα εκπαιδευτούν στην Ακαδημία Αεροπορίας στο Vršcu.


Κατά την επίσκεψή του στο Κέντρο Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας στο αεροδρόμιο του Βελιγραδίου «Νίκολα Τέσλα» ο πρέσβης της Αλγερίας στη Σερβία, Αμπντελκαντέρ Μέσντουα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τους συμπατριώτες του, λέγοντας ότι η σύμβαση της κατάρτισης των μελλοντικών πιλότων της χώρας του, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας μεταξύ Σερβίας και Αλγερίας.

Σημειώνεται ότι η αναφερόμενη σύμβαση είναι ύψους 2,2 εκατομμυρίων ευρώ μεταξύ της SMATSA και της αλγερινής αεροπορικής εταιρείας «Air Alzer», όπως δημοσιεύει το Τανγιούγκ.

--
(Σημείωση: Η  Υπηρεσία εναέριας κυκλοφορίας Σερβίας & Μαυροβουνίου – SMATSA, ιδρύθηκε από τις αντίστοιχες κυβερνήσεις των δύο κρατών για τη διατήρηση, την ανάπτυξη και λειτουργία της αεροναυτικής στη Σερβία και το Μαυροβούνιο και είναι μέλος του ευρωπαϊκού οργανισμού ‘Eurocontrol’).

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr