Πολεμικά πλοία του Ιράν θα καταπλεύσουν στο Σουδάν στις 7 Δεκεμβρίου



Νοέμβριος 30, 2012.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των ενόπλων δυνάμεων του Σουδάν, Χαλίντ Σαάντ, αναμένεται να καταπλεύσουν στη χώρα πολεμικά πλοία του Ιράν.


Ο κατάπλους αυτός,  εντάσσεται στο πλαίσιο στρατιωτικής συνεργασίας με όλες τις χώρες του κόσμου, σύμφωνα με τον Σαάντ, για υλικοτεχνική υποστήριξη και προμήθεια υλικών σε πλοία  τα οποία πλέουν στην  ευρύτερη περιοχή.

Ο εκπρόσωπος  των ενόπλων δυνάμεων του Σουδάν ανέφερε ότι στο πλαίσιο αυτό  θα αφιχθούν στο Σουδάν  και πλοία του Πακιστάν, τα οποία βρίσκονται στην περιοχή για την καταπολέμηση της πειρατείας και τα οποία θα παραμείνουν στο Σουδάν δύο ημέρες.

Η κυβέρνηση του Σουδάν διέψευσε τις πληροφορίες ότι τα πλοία του ιρανικού στόλου βρίσκονται ελλιμενισμένα στο Σουδάν λόγω της αεροπορικής επιδρομής που διοργανώθηκε από τα ισραηλινά μαχητικά σε εργοστάσιο όπλων σε περιοχή του Χαρτούμ.

«Τα ιρανικά πολεμικά σκάφη είναι αγκυροβολημένα στο Σουδάν στο πλαίσιο των φιλικών σχέσεων», αναφέρει η ανακοίνωση, όπως σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr