Αλβανία: Διαδήλωση Τσάμηδων κατά της συνάντησης βουλευτή της Χρυσής Αυγής με υπουργό Εργασίας



Νοέμβριος 17, 2012.

«Εκατοντάδες ακτιβιστές της Λέσχης των Νέων Πατριωτών  (του κόμματος των τσάμηδων) διαδήλωσαν μπροστά από το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ίσων Ευκαιριών, κατά τη συνάντηση του Υπουργού Σπύρου Ξέρα με Έλληνα βουλευτή νεοναζί», γράφει το αλβανικό δημοσίευμα και συνεχίζει:


Συμβολικά έθεσαν ένα πανό για να εμποδίσουν την είσοδο στο Υπουργείο που έγραφε «Σταματήστε τη Χρυσή Αυγή στους κρατικούς θεσμούς» και «Έξω από την κυβέρνηση οι φίλοι της Χρυσής Αυγής».

«Η συνάντηση του υπουργού Ξέρα με βουλευτές νεοναζί είναι απαράδεκτη πράξη. Ο καθένας σε αυτήν τη χώρα ,είτε  βουλευτής ή υπουργός, πρέπει να διευκρινίσει με ποια πλευρά είναι : με τους Αλβανούς, με τους Έλληνες, τους Ιταλούς, τους Γερμανούς, και να δηλώσει ότι  πιστεύει ότι ο ναζισμός ήταν ένα κακό του περασμένου αιώνα για όλη την ανθρωπότητα ή ότι είναι νεοναζί. Είμαστε αποφασισμένοι να μην δεχθούμε ότι στην αλβανική κυβέρνηση βρίσκονται φίλοι της Χρυσής Αυγής ή άνθρωποι που εξακολουθούν να ονειρεύονται στα παραμύθια του παρελθόντος για την «Βόρεια Ήπειρο», δήλωσε για τους Νέους Πατριώτες- τη νεολαία των αλβανοτσάμηδων, ο Ardit Bido.

Σύμφωνα με το προαναφερόμενο, η μειονότητα στην Αλβανία δεν μπορεί να εκπροσωπείται από άτομα που αγκαλιάζουν  τις νέο-ναζιστικές τάσεις, και ακόμα περισσότερο, από εκείνους που υπονομεύουν την άριστη σχέση μεταξύ των Αλβανών και τη μειονότητα.

Οι διαδηλωτές Αλβανοί τραγουδούσαν τον εθνικό ύμνο και συνέχισαν με συνθήματα για την υπεράσπιση της Αλβανίας και φώναζαν ότι «οι φίλοι της Χρυσής Αυγής δεν έχουν θέση στους αλβανικούς θεσμούς».

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr