Αλβανία: Το «Κούκεζι» ξηλώνει πινακίδες που είναι στη σλαβική των Σκοπίων γλώσσα



Νοέμβριος 16, 2012.

Στην κοινότητα Λίκενα της Αλβανίας ζει μια μικρή σλαβική των Σκοπίων κοινότητα και έχουν τοποθετήσει, τα θεσμικά όργανα του δήμου,  στους δρόμους του οικισμού ενημερωτικές πινακίδες στη σλαβική των Σκοπίων γλώσσα.


Η εθνικιστική αλβανική κίνηση ‘Συμμαχία Κούκεζι» ανέλαβε δράση κατά των επιλογών του δήμου Λίκενας που ανήκει στην περιφέρεια της Κορυτσάς.

Η «Κούκεζι», σύμφωνα με το δημοσίευμα, θεωρεί απαράδεκτο το γεγονός οι ενημερωτικές πινακίδες του Δήμου Λίκενας στην περιφέρεια της Κορυτσάς να έχει αναρτήσει σε διάφορα σημεία να είναι σε διαφορετική γλώσσα από αυτήν την επίσημη γλώσσα της Δημοκρατίας της Αλβανίας, δηλαδή την αλβανική.

Δεκάδες ακτιβιστές της «Κούκεζι» φορώντας ομοιόμορφα ρούχα με την γραφή «Aleanca Kuq e Zi» (Συμμαχία Κόκκινο και Μαύρο), κατέκλυσαν το δήμο Λίκενας και ξήλωσαν τις σλαβικές πινακίδες βάζοντας στη θέση του «εδώ είναι αλβανικό έδαφος».

«Η «Κούκεζι» καταγγέλει έντονα το φαινόμενο της αφομοίωσης του αλβανικού στοιχείου σε κάποια χωριά της Κορυτσάς και επισημαίνει την έλλειψη της προσοχής των κρατικών δομών στα φαινόμενα αυτά» σύμφωνα με την γραπτή ανακοίνωση της Κίνησης αυτής.

Προσθέτει, μάλιστα, ότι η Κίνηση θα  ταξιδεύσει σε όλη την αλβανική επικράτεια να καθιερώσει τα αλβανικά σύμβολα, γράφει το δημοσίευμα.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr