Μόσχα: Συνελήφθησαν ύποπτοι για τρομοκρατία



Νοέμβριος 12, 2012.

Η ρωσική αστυνομία συνέλαβε, σήμερα,  έξι μέλη της απαγορευμένης ισλαμικής ομάδας «Χίζμπ ουτ Ταχρίρ» «Hizb ut-Tahrir» -Ισλαμικό Κόμμα της Απελευθέρωσης.


Οι κρατούμενοι παρέδιδαν εξτρεμιστικά έντυπα σε τζαμιά στην πρωτεύουσα της Ρωσίας. Κατασχέθηκε επίσης, μια συλλογή όπλων στην οποία συμπεριλαμβάνονται χειροβομβίδες και τουφέκια.

Η οργάνωση του ‘Ισλαμικού Κόμματος της Απελευθέρωσης, έχει απαγορευθεί αφού χαρακτηρίστηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο της Μόσχας,  ως τρομοκρατική οργάνωση,  όπως διευκρίνισε το Υπουργείο Εσωτερικών της Ρωσίας.

Μάλιστα, ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, είχε υποσχεθεί από τον περασμένο Αύγουστο ότι θα πολεμήσει τους ισλαμιστές εξτρεμιστές οι οποίοι πραγματοποιούν επιθέσεις σε μουσουλμανικές περιοχές κυρίως στη νότιο Ρωσία.

Η βία έχει εξαπλωθεί και στο Ταταρστάν στην Κεντρική Ρωσία, όπου μαχητές τραυμάτισαν έναν ανώτερο μουσουλμάνο κληρικό και σκότωσαν έναν άλλον τον περασμένο Ιούλιο.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr