‘Κάτι’ έχει αλλάξει μεταξύ Ισραήλ και Γάζας



Νοέμβριος 25, 2012.

Γάζα.

Η εντυπωσιακή διαφορά μεταξύ της τρέχουσας κατάπαυσης του πυρός με την «Χαμάς», και εκείνων των περιπτώσεων του παρελθόντος, είναι η ταχύτητα με την οποία η ειρήνη επέστρεψε στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας, σημειώνει χαρακτηριστικά η ισραηλινή εφημερίδα «Haaretz».


Σε όλες τις προηγούμενες συγκρούσεις υπήρχε πάντα μια διακοπή  περιόδου αρκετών ημερών και αυτή η περίοδος ήταν πιο σοβαρή από τις συγκρούσεις, αφού κατά τη χρονικη αυτή διάρκεια, η Χαμάς προσπαθούσε να ελέγξει τις μικρότερες παρατάξεις στη Γάζα ώστε να σταματήσουν να πυροδοτούν.

Σήμερα τα πράγματα είναι διαφορετικά, αν και αρκετές ρουκέτες εκτοξεύθηκαν την Τετάρτη το βράδυ, αμέσως μετά την κατάπαυση των εχθροπραξιών που τέθηκε σε ισχύ. Από τότε η ειρήνη έχει επιστρέψει.

Την Παρασκευή μια ομάδα Παλαιστινίων διαδηλωτών προσπάθησε να σπάσει έναν συνοριακό φράχτη αγνοώντας τις προειδοποιήσεις των στρατιωτών των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων από την άλλη πλευρά.

 Τα ισραηλινά στρατεύματα τελικά σκότωσαν έναν 21χρονο Παλαιστίνιο ενώ άλλοι 20 τραυματίστηκαν.

Τα παλαιστινιακά μέσα ενημέρωσης και τα ανώτερα μέλη της «Ισλαμικής Τζιχάντ» δήλωσαν ότι με την πυροδότηση από το Ισραήλ παραβιάστηκε η συμφωνία για τερματισμό των εχθροπραξιών.

Ωστόσο, δεν υπήρξε καμία απάντηση, ούτε καν μια χειροβομβίδα δεν πετάχτηκε...

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr