Χαμάς: “Νίκη των Παλαιστινίων” η αποχώρηση του ισραηλινού υπουργού Άμυνας από την πολιτική




Νοέμβριος 27, 2012.

Ραμπάτ.

Η δήλωση του υπουργού Άμυνας, Εχούντ Μπαράκ, για επικείμενη αποχώρηση από την πολιτική είναι μία ‘απόδειξη της αποτυχίας των πολιτικών και στρατιωτικών επιχειρήσεων’ που πραγματοποιήθηκαν από τις 14 έως τις 21 Νοεμβρίου στη Λωρίδα της Γάζας.


Αυτό ανακοίνωσε τη Δευτέρα, ο επίσημος εκπρόσωπος του εποπτικού θύλακα της Χαμάς, Φαούζι Μπαρχόουμ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η επικείμενη αποχώρηση του Μπαράκ είναι «νίκη για την παλαιστινιακή αντίσταση εναντίον του Ισραήλ, το οποίο επί οκτώ ημέρες διενεργούσε επίθεση εναντίον της Γάζας, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο περισσότερων από 160 ανθρώπους, κυρίως γυναίκες και παιδιά».

Τη Δευτέρα ο Εχούντ Μπαράκ, ο οποίος ηγείται του κόμματος «Ha'atzmaut» ανακοίνωσε την πρόθεσή του να αποσυρθεί από την πολιτική ζωή.

Μάλιστα, σε συνέντευξη Τύπου, δήλωσε ότι δεν θα συμμετάσχει στις βουλευτικές εκλογές της 22ας Ιανουαρίου του 2013, αλλά θα παραμείνει στην κεφαλή του Υπουργείου Άμυνας μέχρι το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης.

Ο 70χρονος ισραηλινός πολιτικός, είπε ότι επιθυμεί να περνά περισσότερο χρόνο με την οικογένειά τους και ότι έχει προσφέρει ό, τι μπορούσε στην πολιτική, πρόσθεσε ακόμη ότι είναι υπερήφανος που συμμετείχε στην ηγεσία των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Λωρίδα της Γάζας, όπως δημοσιεύει το ρωσικό πρακτορείο Itar Tas.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr