«Η υποστήριξη της Βουλγαρίας στα Σκόπια δεν είναι άνευ όρων»



Νοέμβριος 22, 2012.

Ο πρόεδρος της Βουλγαρίας- γράφει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων- ερωτηθείς πως σχολιάζει τις βουλγαρο-σκοπιανές σχέσεις, δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν  συνάδει  με την πραγματικότητα.


«Θα πρέπει να γίνει μια σημαντική αλλαγή βάσει των ιστορικών στοιχείων.  Στη Βουλγαρία έχουμε φροντίσει για κάθε βράχο  που άφησαν οι Βυζαντινοί να αναζητήσουμε  τα έθνη που υπήρξαν (την περίοδο εκείνη) και να διαφυλάξουμε την πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά τους  για τις μελλοντικές γενιές.

»Αλλά, στα 200 χιλιόμετρα από εμάς έχει εκπονηθεί ένα σχέδιο που φέρει την ονομασία «Σκόπια 2014». (το οποίο αντιτίθεται στην βυζαντινή παρακαταθήκη περί εθνών στο Βυζάντιο).

Προσδοκούμε ότι η δήλωση καλής γειτονίας  που υπεγράφη πριν από πολλά χρόνια από τη Βουλγαρία και το κράτος των Σκοπίων, να γίνει σεβαστή.

Σύμφωνα όμως με τα στοιχεία που έχουμε,  το έγγραφο αυτό δεν γίνεται σεβαστό», δήλωσε ο Βούλγαρος πρόεδρος Ρόζεν Πλεβνέλιεφ προς τον δημοσιογράφο του πρακτορείου Φόκους.

Σύμφωνα με τον Βούλγαρο πρόεδρο – σημειώνει το σλαβο-σκοπιανό δημοσίευμα- θα πρέπει  η πολιτική των Σκοπίων να απομακρυνθεί από την αντι-βουλγαρική εκστρατεία την οποία ακολουθεί.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr