Ρώσοι παρατηρητές επέκριναν το εκλογικό σύστημα των ΗΠΑ



Νοέμβριος 8, 2012.

Μόσχα.

Η μεθοδολογία της εκλογικής διαδικασίας στις ΗΠΑ δεν συμμορφώνεται με τις διεθνείς αρχές της εκλογικής διαδικασίας.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα του ελέγχου στον οποίο προέβησαν αρκετές ρωσικές ΜΚΟ.
Οι συντάκτες στις εκθέσεις τους υποστηρίζουν ότι στις  ΗΠΑ δεν ισχύει η ελάχιστη δέσμη των δημοκρατικών αξιών του εκλογικού νόμου και η μεθοδολογία που ακολουθείται είναι ασυνεπής και αρχαϊκή, σύμφωνα με τη ρωσική εφημερίδα  ‘Βζίγκλιαντ’.

Το γενικό συμπέρασμα των ρωσικών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων,  είναι ότι οι προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ που πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη δεν συνάδουν με τις διεθνείς αρχές.

Μεταξύ των συμμετεχόντων ΜΚΟ, των οποίων η παρουσία υποστηρίχθηκε από την Κεντρική Εκλογική Επιτροπή, ήταν το  ρωσικό Δημόσιο Ινστιτούτο Εκλογικού Νόμου,  η Ένωση μη κερδοσκοπικών οργανώσεων για την προστασία των δικαιωμάτων ψήφου «Πολιτικός Έλεγχος»,  το ρωσικό Ταμείο για Ελεύθερες Εκλογές κ.α.

«Οι αρχές της καθολικής και ισότιμης ψηφοφορίας και οι αδιάβλητες εκλογές με διαφάνεια και δημοσιότητα δεν είναι ικανοποιητικές, όπως αυτές καθορίζονται από τις αμερικανικές αρχές», αναφέρει η έκθεση.

«Οι αρχές των ΗΠΑ χάνουν τεράστιες δυνάμεις και πόρους για την εφαρμογή μια δημοκρατικής παγκόσμιας τάξης, συμπεριλαμβανομένης δια της βίας των όπλων και προσπαθούν να παρουσιάσουν ένα μοντέλο έγκυρης και επιθυμητής δημοκρατίας και να το επιβάλουν σε ανεξάρτητα κράτη, μέσω απόλυτων  πολιτικών και εκλογικών συστημάτων.

 Ενώ μέσα στις ΗΠΑ, ισχύει μια ελάχιστη δέσμη των δημοκρατικών αξιών, από αυτήν την οποία διακηρύττουν», γράφουν οι συντάκτες της μελέτης.



--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr