Γόνιμες οι διαπραγματεύσεις Ρωσίας Ουκρανίας για το στόλο της Μαύρης Θάλασσας



Νοέμβριος 7, 2012.

Κίεβο.

Το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας αναμένεται μέχρι το τέλος του 2012 να ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις για την προετοιμασία της συμφωνίας με τη Ρωσία,  για τον εκσυγχρονισμό του στόλου της Μαύρης Θάλασσας στην Κριμαία, δήλωσε ο Ουκρανός αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Αλεξαντάρ Ολεϊνίκ, όπως δημοσιεύει το Ρία Νόβοστι.


«Πιστεύω ότι μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, η διαδικασία αυτή θα ολοκληρωθεί», είπε στους δημοσιογράφους προσθέτοντας ότι οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και είναι αρκετά γόνιμες.

Η συμφωνία προέβλεπε την παραμονή του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας στην Ουκρανία έως το 2010 και επεκτάθηκε μέχρι το 2042 αμέσως μετά την εκλογή του προέδρου της Ουκρανίας, Βίκτορ Γιανούκοβιτς.

Ωστόσο, θέματα που σχετίζονται με τον εκσυγχρονισμό του μάχιμου στόλου και τη χρήση του λιμανιού της Σεβαστούπολης καθώς και τη φορολόγηση των αγαθών που εισάγονται από τη Ρωσία για τις ανάγκες του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, δεν είχαν πλήρως ρυθμιστεί, γράφει το δημοσίευμα.


--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr