Έξι ρωσικά πολεμικά πλοία περνούν Βόσπορο και Δαρδανέλια



Νοέμβριος 23, 2012.

«Παρά το γεγονός ότι έχει γίνει κατάπαυση του πυρός μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, στη Λωρίδα της Γάζας,  από το ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας έχουν αποσταλεί προς τη Μεσόγειο Θάλασσα έξι πολεμικά πλοία», αναφέρει το τούρκικο δημοσίευμα και συνεχίζει:

Τα πολεμικά πλοία σε περίπτωση επανάληψης των συγκρούσεων στα παλαιστινιακά εδάφη, αποστέλλονται για την εκκένωση των Ρώσων πολιτών που διαμένουν εκεί, όπως έχει αναφερθεί ( σημειώνει το δημοσίευμα).

Τα πλοία αυτά του Ρωσικού Στόλου είναι πολεμικά πλοία:  το καταδρομικό “Moskova”, το πλοίο ακτοφυλακής (ξιφίας) “Smetlivi”, τα  καθαρά πολεμικά “Novoçerkask” και “Saratov”, και το πολεμικό ρυμουλκό“MB-304” καθώς και το δεξαμενόπλοιο για ανατροφοδότηση  καυσίμων “İvan Bubnov”.

Τα πλοία αυτά έχουν αποπλεύσει από την Σεβαστούπολη της Ουκρανίας και αναμένονται να περάσουν από το Βόσπορο και τα στενά των Δαρδανελίων.
Ωστόσο σύμφωνα με τις πληροφορίες, για την αποστολή των πλοίων αυτών δεν αναφέρεται αν θα προσεγγίσουν στη ρωσική βάση της Ρωσίας στην Ταρτούς της Συρίας, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr