Κούρδοι επιχειρηματίες κατά της …Κουρδικής τρομοκρατίας



Νοέμβριος 24, 2012.

Πρόεδροι των Επιμελητηρίων της Ανατολικής και Νοτιοανατολικής Τουρκίας, ανέλαβαν δράση για την επίλυση του κουρδικού προβλήματος.


Εκπρόσωποι σαράντα πέντε επιμελητηρίων με τον πρόεδρο του Χρηματιστηρίου, συναντήθηκαν με τον πρωθυπουργό Ερντογάν προκειμένου να δώσουν λύση στο κουρδικό πρόβλημα. Ο Ερντογάν από την πλευρά ενθάρρυνε την πρωτοβουλία ώστε να καταρτιστεί χάρτης για λύσεις στην επιχειρηματικότητα στις ανατολικές περιφέρειες.

Πρώτο ζητούμενο είναι τα πολιτικά κόμματα που εκπροσωπούνται στο Κοινοβούλιο να συζητήσουν  για την εξεύρεση  λύσης στο κουρδικό πρόβλημα, συνέπεια του οποίου είναι οι τρομοκρατικές αντιδράσεις των Κούρδων αυτονομιστών, με τεράστιες συνέπειες  στις επιχειρηματικές δραστηριότητες στην περιοχή.

Πάνω στο πλαίσιο αυτό ο πρόεδρος  του Επιμελητηρίου και Βιομηχανίας  του Ντιγιαρμπακίρ, Ραμζί Τζαμίε μαζί με επιχειρηματίες της περιοχής συνεπικουρούμενοι από τον πρόεδρο της Ένωσης των Τουρκικών Επιμελητηρίων και Χρηματιστηρίων, Ριφάτ Χισάρσικλίογου επισκέφθηκαν το πρωθυπουργό Ερντογάν.

Οι εκπρόσωποι των επιμελητήριων ζήτησαν λύση του κουρδικού προβλήματος και του τερματισμού της τρομοκρατίας και δήλωσαν ότι είναι έτοιμοι να εργαστούν για τη δημιουργία ενός ειρηνικού και ασφαλούς περιβάλλοντος.

Επεσήμαναν ακόμη ότι είναι αδύνατη η όποια επιχειρηματική δραστηριότητα στις ανατολικές επαρχίες της Τουρκίας λόγω της αυξημένης δραστηριότητας των τρομοκρατικών εκδηλώσεων.

«Κανείς δεν θέλει να φέρει ζεστό χρήμα σε μια περιοχή που επισκιάζεται από την τρομοκρατία», είπαν στον Τούρκο πρωθυπουργό.

«Χρειάζονται τολμηρά βήματα, τα οποία πρέπει να γίνουν. Δεν πρέπει να λησμονούμε ότι οι Τούρκοι και οι Κούρδοι συνυπάρχουν στην περιοχή αυτή περισσότερο από χίλια χρόνια» είπαν οι εκπρόσωποι των επιμελητηρίων ζητώντας να δοθεί κάποια λύση από το τουρκικό κράτος.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr