Γάζα-Ισραήλ: Εντείνονται οι διπλωματικές προσπάθειες για εκεχειρία



Νοέμβριος 19, 2012.

Κάιρο.

Οι εχθροπραξίες μεταξύ των παλαιστινίων μαχητών και του Ισραήλ συνεχίζονται σήμερα για έκτη ημέρα.

 Στο μεταξύ οι διπλωματικές επαφές εντείνονται σε μια προσπάθεια να σταματήσουν οι εκτοξεύσεις ρουκετών από τη Γάζα καθώς και οι ισραηλινές  επιδρομές στον παλαιστινιακό θύλακα.


Σήμερα, εξάλλου, αναμένεται στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, προκειμένου να βοηθήσει στην υλοποίηση εκεχειρίας στην περιοχή.

Η εντατικοποίηση της διεθνούς πίεσης για μια εκεχειρία άρχισε μετά τις επιθέσεις του Ισραήλ, την Κυριακή,  όπου σκοτώθηκαν 11 Παλαιστίνιοι άμαχοι, μεταξύ των οποίων τέσσερα παιδιά.

Τρία παιδιά, επιπρόσθετα, σκοτώθηκαν και άλλα 30 άτομα τραυματίστηκαν στην τελευταία αεροπορική επιδρομή νωρίς σήμερα το πρωί στον οικισμό Ζεϊτούν της πόλης της Γάζας, σύμφωνα με  ιατρικές πηγές.

Ο ισραηλινός στρατός δεν προέβη σε κανένα σχόλιο για την υπόθεση αυτή και είπε ότι ελέγχει τις πληροφορίες.

Ο Ban Ki Moon αναμένεται να βοηθήσει τις προσπάθειες για μια ανακωχή επισκεπτόμενος το Κάιρο, αφού η Αίγυπτος έχει αναλάβει πρωτοβουλία να μεσολαβήσει για την κατάπαυση του πυρός και Αιγύπτιοι αξιωματούχοι συναντήθηκαν στο Κάιρο την Κυριακή με τις δύο πλευρές της σύγκρουσης.

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι μια αντιπροσωπεία από το Ισραήλ  επισκέφθηκε το Κάιρο για συνομιλίες με στόχο τον τερματισμό του πολέμου, αν και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικά με το θέμα, αναφέρει το Ρόιτερς.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr