Η Μαρκουλλή δεν έφερε την ‘είδηση’ στα Σκόπια



Νοέμβριο 26, 2012.

Η Κύπρια υπουργός Εξωτερικών ήρθε στα Σκόπια, αλλά δεν έφερε συγκεκριμένη απάντηση, αν στην επερχόμενη σύνοδο κορυφής του Δεκεμβρίου, θα λάβει η χώρα,  ημερομηνία για τις διαπραγματεύσεις.

Στα πλαίσια της τρέχουσας προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Ερατώ Κοζάκου- Μαρκουλλή, επισκέφθηκε τις υποψήφιες προς ένταξη χώρες των Βαλκανίων και είχε συναντήσεις με ανωτάτους αξιωματούχους.

Οι μεταρρυθμίσεις και η πρόοδος του κράτους των Σκοπίων καθώς και η ετοιμότητά του,  ώστε να ενταθούν οι διαπραγματεύσεις οι οποίες σχετίζονται  με το ζήτημα του ονόματος  του κράτους καθώς και την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση,  ήταν τα κεντρικά θέματα της συνάντησης.

Από την πλευρά των Σκοπίων ζητήθηκε η υποστήριξη στη σύνοδο κορυφής  του Δεκεμβρίου, αφού η επικεφαλής της Εξωτερικής Πολιτικής της  Κυπριακής Προεδρίας τόνισε τις ύψιστες προτεραιότητες της  χώρας της για τη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αυτή είναι η  πρώτη επίσημη επίσκεψη από έναν εκπρόσωπο της Κύπρου στα Σκόπια.

Επισημαίνεται ότι παρά τις πολυάριθμες προσπάθειες των διπλωματών των Σκοπίων , η Κύπρος και το κράτος των Σκοπίων ακόμη δεν έχουν θεσπίσει διπλωματικές σχέσεις, αναφέρει χαρακτηριστικά η σλαβική τηλεόραση Σίτελ των Σκοπίων, 

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr