«Θα κόψουμε τα χέρια σε όποιον φτιάξει το άγαλμα του Οτσαλάν»



Νοέμβριος 19, 2012.

Η Meral Akşener του κόμματος της Εθνικιστικής Κίνησης αναφερόμενη στις δηλώσεις του φιλοκουρδικού κόμματος του BDP, δήλωσε ότι  όποιος φτιάξει το άγαλμα του Οτσαλάν  «θα του σπάσουμε  τα χέρια».

Συγκεκριμένα στη Μεγάλη Συνάντηση των Βαλκανικών Συλλόγων της Ρούμελης, (των Βαλκανίων)  στο Bakırköy στην  αθλητική αίθουσα  Sinan Erdem, όπου παραβρέθηκαν  εκπρόσωποι του κυβερνώντος κόμματος και της αντιπολίτευσης, 
συμμετείχαν η ομάδα του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος(CHP) με τον πρόεδρό της  Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου,  η  αντιπρόεδρος της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, Meral Akşaner, και  ο υπουργός επικεφαλής των διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση, Egemen Bağış.

Η αντιπρόεδρος του Κοινοβουλίου Meral Akşener δήλωσε:

«Είμαι παιδί από γονείς που  γεννήθηκε στη Δράμα. Τα Βαλκάνια έρχονται στο νου μου τόσο από τα λόγια της μητέρας μου, όσο και από τη γιαγιά μου. Τότε ήμουν πέντε χρονών» Και συνέχισε με βραχνή φωνή:

«Η μητέρα μας,  μας δίδαξε να αγαπάμε  τη σημαία μας και να πεθαίνουμε για αυτήν. Αυτό είναι το καθήκον μας. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή, ζούμε στη σκιά της τούρκικης σημαίας και δεν υπάρχει άλλο καταφύγιο για εμάς».

«Τώρα θα ήθελα να αναφερθώ εδώ ως κόρη της Ρωμυλίας. Σε όποιον αποτολμήσει να κατεβάσει αυτή τη σημαία  θα του σπάσουμε το χέρι. Και ομιλώ, συγκεκριμένα,  για τον απρόσεκτο που  θα φτιάξει το άγαλμα του Αμπντουλάχ Οτσαλάν. Ας δούμε ότι το κάνει. Θα του σπάσουμε τα χέρια», είπε η Akşener λαμβάνοντας έντονη επευφημία μετά την ομιλία της.

--

(Σημείωση Βαλκανικού Περισκόπιου: Η Meral Akşener  γεννήθηκε  στη Σμύρνη το 1956.   Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης του τμήματος Ιστορικών Σπουδών και Πανεπιστημίου του Μαρμαρά -του Ινστιτούτου Κοινωνικών Επιστημών, είναι αντιπρόεδρος του τουρκικού Κοινοβουλίου και μέλος της Κινεζο-τουρκικής ομάδας φιλίας)
--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr