Σκόπια: Αλβανοί, μέλη της κυβέρνησης πηγαίνουν στα Τίρανα



Νοέμβριος 28, 2012.

Η αναπληρωτής πρωθυπουργός για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Τέουτα Αρίφι και ο υπουργός Άμυνας Φατμίρ Μπεσίμι πηγαίνουν σήμερα στα Τίρανα, όπου σηματοδοτείται η 100η επέτειος από την ανεξαρτησία της γειτονικής Αλβανίας, γράφει το σλαβικό δημοσίευμα.


Η Αρίφι θα παρακολουθήσει τον εορτασμό μετά από πρόσκληση του πρωθυπουργού της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα. Έχει προγραμματιστεί να καταθέσει στεφάνι στο μνημείο της «Μητέρας Αλβανίας» και θα παρακολουθήσει την τελετή του εορτασμού που θα λάβει χώρα  στην  πλατεία «Μητέρα Τερέζα».

Ο Μπεσίμι είναι επικεφαλής της αντιπροσωπείας του Υπουργείου Άμυνας, η οποία αντιπροσωπεία,  θα λάβει μέρος στις εορταστικές εκδηλώσεις, μετά από πρόσκληση του υπουργού Άμυνας της Αλβανίας, Άμπρεν Ιμάμι. Μάλιστα, τρεις αξιωματικοί του στρατού των Σκοπίων θα συμμετάσχουν στην παρέλαση που θα γίνει στα Τίρανα.

Οι Σκοπιανοί αξιωματικοί θα συμμετάσχουν μαζί με τους στρατιώτες των κρατών μελών του ΝΑΤΟ και η απόφαση συμμετοχής τους έχει αποφασιστεί από την κυβέρνηση, σημειώνει το δημοσίευμα

--





Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr