Κύπρος: Κούρδοι κατέλαβαν την κρατική τηλεόραση



Νοέμβριος 1, 2012.

Λευκωσία.

Στη Λευκωσία, στην Κύπρο,  για να επιστήσει την προσοχή στην απεργία πείνας στις φυλακές της Τουρκίας των Κούρδων φυλακισμένων, μια ομάδα  40 Κούρδων κατέλαβε  την κρατική τηλεόραση.

Οι καταληψίες είχαν αφίσες του Οτσαλάν και σημαίες του PKK στα χέρια τους και φώναζαν συνθήματα για την απελευθέρωση των κρατουμένων.


Ακολούθησε διαδήλωση στην οποία συμμετείχαν περίπου 300 άτομα τα οποία κατευθύνθηκαν μπροστά στο υπουργείο Εξωτερικών.

 Αντιπροσωπεία των διαμαρτυρομένων  ζήτησε στην είσοδο να συναντηθεί με αξιωματούχους του Υπουργείου προκειμένου να  τους ενημερώσουν και να προβούν σε ενέργειες σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης (Η Κύπρος ασκεί την προεδρία της ΕΕ).

Το μεσημέρι στη Λευκωσία εκατοντάδες άνθρωποι  διαμαρτυρήθηκαν στα όρια των Κατεχόμενων υποστηρίζοντας τους Κούρδους φωνάζοντας συνθήματα «Ζήτω η αντίσταση των φυλακισμένων», «Ελευθερία στον Οτσαλάν», «Ελευθερία του Κουρδιστάν είναι η ελευθερία της Κύπρου».

Το κουρδικό δημοσίευμα σημειώνει ότι αντιπροσωπεία των Κούρδων διαδηλωτών συναντήθηκε με τον εκπρόσωπο του κυπριακού κράτους Τίτο Χριστοφίδη  στον οποίο έκαναν γνωστό τα αιτήματά τους για τους  Κούρδους απεργούς πείνας στις τουρκικές φυλακές. Ο Χριστοφίδης έδειξε κατανόηση στα προβλήματά τους  και υποσχέθηκε ότι θα προβεί στις ανάλογες ενέργειες, γράφει το ημιεπίσημο πρακτορείο του Κουρδιστάν.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr