Η υγεία του Βλαντίμιρ Πούτιν στο διεθνές προσκήνιο



Νοέμβριος 30,  2012.

Ο πρωθυπουργός  της Ιαπωνίας Γιοσιχίκο Νόντα ακύρωσε τη επίσκεψή του στη Ρωσία που είχε προγραμματιστεί για το Δεκέμβριο, λόγω «προβλημάτων υγείας» που αντιμετώπιζε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα, εξάλλου,  με το δημοσιογραφικό οργανισμό Κόιντο της Ιαπωνίας, ο πρωθυπουργός της χώρας ανέβαλε το ταξίδι του στη Ρωσία.

Η απόφαση ελήφθη κατά τη συνεδρίαση στο Τόκιο που ήταν αφιερωμένη στο πρόβλημα των Κουρίλων νησιών.

Πληροφορίες από τους συμμετέχοντες στην ιαπωνική σύσκεψη αναφέρουν ότι  ο Νόντα δήλωσε ότι «η υγεία του προέδρου Πούτιν είναι κακή».

Οι ιαπωνικές κυβερνητικές πηγές ομιλούν ότι  οι ρωσικές αρχές έχουν ενημερώσει τους Ιάπωνες ομολόγους τους, ότι η συνάντηση των ηγετών των δύο χωρών θα πρέπει να  ακυρωθεί λόγω προβλημάτων της υγείας του Ρώσου προέδρου.

Νωρίτερα, ο Πούτιν ακύρωσε μια σειρά από ταξίδια στο εξωτερικό.

Πληροφορίες, πάντως,  από το περιβάλλον του, για άλλη μια φορά επικαλέστηκαν,  τραυματισμό από τις αθλητικές δραστηριότητές του προέδρου.

Παρόλα αυτά, ο Βλαντίμιρ Πούτιν αναμένεται να επισκεφθεί την επόμενη  εβδομάδα την Τουρκία, έπειτα από προηγούμενη αναβολή του στη χώρα αυτή.

Ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου αρνήθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα υγείας του Πούτιν.

«Ο Πούτιν συνεχίζει να εργάζεται κανονικά και οι ειδήσεις για τα προβλήματα υγείας του είναι εικασίες», είπε ο  εκπρόσωπος Ντμίτρι Πεσκόφ.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr