Ιράν: Η ‘Χαμάς’ παράγει τους δικούς της πυραύλους



Νοέμβριος 21, 2012.

Στις κατηγορίες του Γάλλου υπουργού Εξωτερικών ότι η Χαμάς χρησιμοποιεί πυραύλους Fajr ιρανικής κατασκευής, η Τεχεράνη αντέδρασε αρνούμενη τους ισχυρισμούς αυτούς.


Ο Ιρανός βουλευτής και πρόεδρος της  Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας και Εξωτερικής Πολιτικής, Αλαεντίν Μπουρσερντί είπε ότι οι ισχυρισμοί αυτοί είναι άνευ βάσεως.

Ο Μπουρσερντί ανέφερε ότι οι Παλαιστίνιοι αντάρτες πραγματοποίησαν επιθέσεις με εγχώριους πυραύλους και δεν έχουν ανάγκη βοήθειας όπλων από το εξωτερικό.

Η Στρατιωτική πτέρυγα της Χαμάς εκτοξεύει πυραύλους  που πέφτουν αρκετά μακριά από  στην Ιερουσαλήμ, είπε ο Ιρανός αξιωματούχος και πρόσθεσε ότι οι ιρανικής κατασκευής πύραυλοι Fajr  έχουν εμβέλεια 75 χιλιομέτρων και είναι ικανοί να χτυπήσουν και την Ιερουσαλήμ, αλλά, και τη Γάζα.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Λοράν Φαμπιούς, είχε διατυπώσει την άποψη ότι «χρησιμοποιούνται ιρανικά όπλα και το Ιράν έχει μεγάλη ευθύνη για αυτά», γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr