Philip Reeker στο Βελιγράδι: Μόνο ο διάλογος θα φέρει τη σταθερότητα



Νοέμβριος 27, 2012.

Βελιγράδι-Σερβία.

Ο πρωθυπουργός της χώρας συναντήθηκε με  τον υφυπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Φίλιπ Ρίκερ με τον οποίο συμφώνησε ότι την Παρασκευή θα συνεχιστεί η συνάντηση για το διάλογο Βελιγραδίου-Πρίστινας, ως συμβολή στη σταθεροποίηση της κατάστασης,  που θα φέρει τη Σερβία πιο κοντά στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως σημειώνει το επίσημο σερβικό πρακτορείο.


«Εξετάστηκαν οι θέσεις για τη  βελτίωση της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, προκειμένου να ξεπεραστούν γρήγορα οι οικονομικές δυσκολίες τις οποίες  αντιμετωπίζει η Σερβία. Οι Ηνωμένες Πολιτείες στηρίζουν την ευρωπαϊκή πορεία της Σερβίας και  την θεωρούν ως ένα σημαντικό εταίρο στην περιοχή», αναφέρθηκε στη συνεδρίαση.

Κατά τη συνάντηση, αξιολογήθηκε θετικά η ανάπτυξη των διμερών σχέσεων μεταξύ της Σερβίας και των ΗΠΑ, σύμφωνα με δήλωση της σερβικής κυβέρνησης.

Επιπρόσθετα, ο σύμβουλος του Προέδρου της Σερβίας, αρμόδιος για τις Διεθνείς Σχέσεις, Μάρκο Ντιούριτς, συναντήθηκε, επίσης, με τον Ρίκερ στον οποίο ανακοινώθηκαν οι νέες κινήσεις της Σερβίας για τη σταθεροποίηση της κατάστασης στην περιοχή, ενώ ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να αποτελούν ένα ισχυρό νομικό σύμβουλο για την ένταξη της χώρας στην ΕΕ.
--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr