Σκόπια: «Το State Department ανησυχεί για τις κυβερνητικές παρεμβάσεις σε Δικαστική Εξουσία και ΜΜΕ»



Νοέμβριος 15, 2012.

Σύμφωνα με τον βοηθό Γραμματέα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, οι Ηνωμένες Πολιτείες ανησυχούν με τις κυβερνητικές παρεμβάσεις στην ανεξαρτησία της δικαστικής εξουσίας και των μέσων μαζικής ενημέρωσης.


«Η FYROM έχει σημειώσει πρόοδο όσον αφορά τις σχέσεις μεταξύ των εθνοτήτων, αλλά ανησυχούμε για τις εντάσεις μεταξύ των κοινοτήτων και των πολιτικών κομμάτων», δήλωσε ο βοηθός υπουργός Εξωτερικών Φίλιπ Γκόρντον κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Ατλαντικό Συμβούλιο στην Ουάσιγκτον.

Σύμφωνα με τον Γκόρντον, οι ΗΠΑ ανησυχούν από τις επίμονες αναφορές για ανάμειξη της κυβέρνησης στην ανεξαρτησία της δικαστικής εξουσίας και των μέσων μαζικής ενημέρωσης, ωστόσο, ο Αμερικανός αξιωματούχος,  δεν παρέλειψε να τονίσει την επιτυχία της χώρας στην υποστήριξη της κοινωνίας των πολιτών και τη δημιουργία ισχυρών δημοκρατικών θεσμών.

Παρατήρησε επίσης ότι υπάρχει μια  ανησυχητική αύξηση της εθνικιστικής ρητορικής και  αναβίωση του σοβινισμού στην πολιτική ζωή της χώρας, όπως σημειώνει  η «Πρωϊνή» των Σκοπίων.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr