Βουλγαρία: Η ανεργία στη χώρα ξεπέρασε το 11 τοις εκατό



‘Η Ρωσία σταμάτησε εισαγωγές κρέατος και γαλακτοκομικών από Βουλγαρία’

Δεκέμβριος 29, 2012.

Σόφια.

Πάνω από 393 χιλιάδες Βούλγαροι ήταν άνεργοι κατά το τρίμηνο του 2012, ανέφερε την Παρασκευή το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής-ΕΙΣ.


Στο τέλος του τρέχοντος έτους, το ποσοστό ανεργίας ήταν στο 11,5 τοις εκατό. Σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 13,5 τοις εκατό.

Το ΕΙΣ, αναφέρει ακόμη ότι το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν κατά το τρίτο τρίμηνο του 2012 ανήλθε σε 21, 73 λέβα. Αυτό σημαίνει ότι το κατά κεφαλήν εισόδημα φθάνει στα 2.977 λέβα.

Έτσι, ο ρυθμός αύξησης του πραγματικού ΑΕΠ σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο του 2011 υπολογίζεται σε 0,5 τοις εκατό.

Η Ρωσία σταμάτησε τις εισαγωγές κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων από πέντε βουλγαρικές εταιρείες.

Ο υπουργός Γεωργίας και Τροφίμων Μίροσλαβ  Ναϊντένοφ ζήτησε έκθεση από τον Διευθυντή της Υπηρεσίας Τροφίμων, Γιορντάν Βοίνοφ, τι προκάλεσε τη Ρωσία να σταματήσει τις άδειες για την εισαγωγή των πέντε βουλγαρικών εταιρειών κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων.

Το υπουργείο υποσχέθηκε να ανακοινώσει τα ονόματα των πέντε βουλγαρικών εταιρειών, στα προϊόντα των έγινε έλεγχος από τις ρωσικές κτηνιατρικές αρχές.

Όπως αναφέρεται τα ρωσικά πρότυπα για την εισαγωγή αυτών των προϊόντων  σε κάποιο βαθμό διαφέρουν ή είναι υψηλότερα από αυτά της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

--
Mediapool


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr