Οι τουρκικές δυνάμεις κατέστρεψαν 32 καταφύγια ανταρτών του PKK



Δεκέμβριος 15, 2012.

Şırnak.

Στις επιχειρήσεις που οργανώθηκαν από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις από τις 10 έως τις 14 Δεκεμβρίου στην περιοχή του Σιρνάκ, εντοπίστηκαν κρησφύγετα των Κούρδων τρομοκρατών τα οποία κατέστρεψε το 23ο τμήμα της συνοριακής χωροφυλακής.


Σύμφωνα με εκτιμήσεις των μυστικών υπηρεσιών οι μαχητές του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος, σχεδίαζαν να επιτεθούν σε πόλεις της περιοχής.

Η επιχείρηση  έγινε με τη συνδρομή της τουρκικής αεροπορίας και οι Τούρκοι στρατιώτες εντόπισαν  32 χειμερινά καταφύγια των αυτονομιστών Κούρδων, στα οποία βρέθηκαν  πολλά υλικά,  τα οποία κατασχέθηκαν.

«Οι τρομοκράτες προκειμένου να αντιμετωπίσουν το χειμώνα είχαν οργανώσει 32 καταφύγια στην περιοχή του Σιρνάκ. Σε αυτά βρέθηκαν 60 κιλά εκρηκτικών, 180 κιλά καυσίμου τζελ, 650 μέτρα καλώδιο, 6 χειροποίητους εκρηκτικούς μηχανισμούς, τέσσερις αισθητήρες, 11 μεγάλες μπαταρίες, 10 χρονοδιακόπτες, πολλά διάφορα πυρομαχικά, οκτώ σάκους με ιατρικό υλικό και τρόφιμα σε επαρκείς ποσότητες για να περάσουν το χειμώνα», αναφέρει η ανακοίνωση του γραφείου του Διοικητή του Σιρνάκ.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr