Δημοσκόπηση Βουλγαρίας: Μόνο το 8 τοις εκατό υποστηρίζει την ένταξη της FYROM στην ΕΕ





Δεκέμβριος 10, 2012.

Σόφια.

Η Βουλγαρία θα υποστηρίξει την πΓΔΜ-(Σκόπια) στην πορεία προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, μόνο αν σταματήσει την αντι-βουλγαρική προπαγάνδα.


Αυτό πιστεύει το 44 τοις εκατό των Βουλγάρων σύμφωνα με τα δεδομένα μιας εθνικής αντιπροσωπευτικής έρευνας του βουλγαρικού οργανισμού δημοσκόπησης “НЦИОМ”, μεταξύ της 30ης Νοεμβρίου και της 6ης Δεκεμβρίου 2012.

Η τοποθέτηση αυτή εκφράζεται  από άτομα ηλικίας μεταξύ 30 και 39 ετών, τα οποία είναι απόφοιτοι δευτεροβάθμιας  και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, με μεσαίο και υψηλό δείκτη βιοτικού επιπέδου, κατοίκων αστικών περιοχών.

Στην έρευνα δεν παρατηρήθηκε  πολιτικοποίηση των απόψεων τους αφού ερευνήθηκαν σε ίσα  ποσοτικά μέρη, υποστηρικτών  του δεξιού σχήματος που κυβερνά την Βουλγαρία και του  αντιπολιτευτικού σοσιαλιστικού κόμματος.

Το 8 τοις εκατό που υποστηρίζει, ανεπιφύλακτα, την ένταξη των Σκοπίων στην ΕΕ, ενώ το 31% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι είναι δύσκολο να σχολιάσουν το θέμα.
Στη θέση αυτή βρίσκονται κυρίως γυναίκες και νέοι μεταξύ των 18 και 20 ετών- λιγότερο μορφωμένοι και συνήθως φτωχοί άνθρωποι που κατοικούν  σε αγροτικές περιοχές, κυρίως Ρομά, γράφει το βουλγαρικό δημοσίευμα του «Информационна Агенция "Фокус"».

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr