Τουρκία: Οι «ειδικές» οδηγίες προς τους μπορντό μπερέδες



‘Σχεδιασμός για την εξουδετέρωση  των ανταρτών του PKK

Δεκέμβριος 19, 2012.

Με τον ερχομό του χειμώνα εγκρίθηκε από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις η νέα στρατηγική  «σημείων έργου» για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Σύμφωνα με το νέο σχεδιασμό, οι επιχειρήσεις θα πραγματοποιηθούν τόσο στην Τουρκία, όσο και στο Βόρειο Ιράκ, εναντίον σημείων  των ανταρτών του PKK. Με το σχεδιασμό αυτόν θα γίνει μετακίνηση των ειδικών δυνάμεων, προσανατολισμένων για τον σκοπό αυτόν.


Οι  Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, στον αγώνα τους κατά των ανταρτών του PKK- με την μετάβαση  στη χειμερινή περίοδο-  θα ενισχύσουν την επιτήρηση της περιοχής με συχνές πτήσεις των μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Σύμφωνα με τη νέα αντίληψη, για την καταπολέμηση των τρομοκρατών, θα επεκταθεί  η χρήση των τοπικών πηγών πληροφοριών στο βόρειο τμήμα του Ιράκ.

 Θα γίνεται, δηλαδή,  διασταύρωση των πληροφοριών, οι οποίες διοχετεύονται από τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, με τις τοπικές πηγές πληροφόρησης.

Ο λόγος, είναι να μην προκληθεί ζημιά σε αμάχους από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, οι οποίες με πολεμικά αεροσκάφη θα βομβαρδίζουν την περιοχή, όπως ανακοινώθηκε.

Συγκεκριμένα, η 2η Διοίκηση της Πολεμικής Αεροπορίας στο Ντιγιαρμπακίρ, αφού λάβει τις εικόνες από τα UAV θα αποστέλνει μαχητικά F-16 για την καταστροφή των τρομοκρατών με βομβαρδισμό της περιοχής όπου έχουν εντοπιστεί.

Μάλιστα, μετά το βομβαρδισμό, της περιοχής,  για την πληρέστερη εξουδετέρωση των τρομοκρατών θα ενεργεί  και ειδική στρατιωτική δύναμη με ελικόπτερα.
Δύναμη ελικοπτέρων για το σκοπό αυτό έχει μεταφερθεί στο Νιγιαρμπακίρ.

Μέσα στα πλαίσια αυτά, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα επιτηρούν κατά μήκος των συνόρων για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Επιπλέον, σε περίπτωση ‘κατεπείγουσας δράσης’ στην οποία θα είναι αναγκαία η επέμβαση στο έδαφος του βόρειου Ιράκ, οι δυνάμεις καταδρομών των μπορντό μπερέ, θα δρουν, χτυπώντας  άμεσα, και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα επιστρέφουν στις βάσεις τους, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr