Σκόπια: «Η Χρυσή Αυγή ζητά εκδίκηση για την Ουγγαρία»



Δεκέμβριος 21, 2012.

Οι Έλληνες υπερεθνικιστές της ‘Χρυσής Αυγής’ ζητούν εξηγήσεις από την ελληνική κυβέρνηση που επέτρεψε την Ουγγαρία να αναγνωρίσει τα Σκόπια με το συνταγματικό τους όνομα. Οι Εθνικιστές κατηγορούν την ελληνική κυβέρνηση για αποτυχία για την αναγνώριση από την Ουγγαρία.


Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, έκρινε ότι η αναγνώριση αυτή αποτελεί προσβολή για την Ελλάδα και σπάει του δεσμούς αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ. Σύμφωνα με τον Κασιδιάρη, η αναγνώριση της ουγγρικής πλευράς είναι μία ένδειξη ότι η ελληνική κυβέρνηση απέτυχε να προστατεύσει τα εθνικά συμφέροντα στη διεθνή σκηνή.

Ο Κασιδιάρης απαιτεί από την κυβέρνηση να ενεργήσει σε αυτήν την αναγνώριση. Σε κοινοβουλευτική ερώτηση που απηύθυνε προς το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, το υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης και το υπουργείο Άμυνας, ο βουλευτής- γνωστός για τις επιθέσεις του σε ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή κατά του Κομμουνιστικού Κόμματος και βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ- απαιτεί εξηγήσεις και ρωτά τι σχεδιάζει να κάνει η κυβέρνηση για να αλλάξει την απόφαση της Ουγγαρίας, γράφει η σλαβική των Σκοπίων ‘Ούτρινσκι’.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr