Στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ιδρύθηκε Διεύθυνση Ασφάλειας Κυβερνοχώρου



Δεκέμβριος 11, 2012.

Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις ανακοίνωσαν τη δημιουργία μιας νέας διεύθυνσης για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο- (Siber Savunma Komutanlığı)


Η νέα αυτή διεύθυνση έγινε στα πλαίσια του ΝΑΤΟ για την προστασία και την ασφάλεια των  διαδικτυακών πληροφοριών.

Θα χειρίζεται συστήματα προηγμένης τεχνολογίας,  έχει στόχο την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και θα λαμβάνει μέτρα κατά των ηλεκτρονικών επιθέσεων στον κυβερνοχώρο.
Σύμφωνα με το τουρκικό δημοσίευμα, πριν από λίγο καιρό 25 εμπειρογνώμονες από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και τη Διοίκηση του Κυβερνοχώρου του υπουργείου Άμυνας,  ξεκίνησαν τις εργασίες τους για τη δημιουργία ενός φορέα,  στο πλαίσιο των σύγχρονων απειλών για την ασφάλεια των πληροφοριών με στόχο την προστασία των δικτύων  επικοινωνιών των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Τον περασμένο μήνα έγινε και η πρώτη άσκηση με τη συμμετοχή του ΝΑΤΟ για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

Η άσκηση έγινε από το αρχηγείο του ΝΑΤΟ στη Μόνς του Βελγίου και  πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα  σε όλες τις πρωτεύουσες των μελών κρατών.
Βασικό σενάριο της άσκησης ήταν οι επιθέσεις  μέσω του κυβερνοχώρου σε κρίσιμες υποδομές των χωρών μελών του ΝΑΤΟ.

Στην άσκηση δοκιμάστηκε η επάρκεια του τεχνικού προσωπικού  και η αποτελεσματικότητα των σχετικών  θεσμικών οργάνων καθώς και ο συντονισμός από ενδεχόμενη διαδικτυακή επίθεση.

Η σχετική αντιμετώπιση κακόβουλων λογισμικών και ψηφιακών απεικονίσεων καθώς και εγκληματολογικών αναλύσεων έγινε με το σύστημα SCADA, αναφέρει το δημοσίευμα.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr