Το ρωσικό αποβατικό «Νοβοτσέρκασκ» μπαίνει το μεσημέρι στο Αιγαίο



Δεκέμβριος 31, 2012.

Το μεγάλο αποβατικό σκάφος «Новочеркасск» του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας απέπλευσε από το λιμάνι του Νοβοροσίσκ με πορεία προς την ανατολική Μεσόγειο, αναφέρει ρωσικό πρακτορείο Ίντερφαξ επικαλούμενο πηγή του ρωσικού Γενικού Επιτελείου.


«Χθες (Σάββατο) στη βάση του Νοβοροσίσκ  επιβιβάστηκε Σώμα πεζοναυτών στο «Νοβοτσέρκασκ», στο οποίο έγινε και εφοδιασμός με ορισμένα τμήματα εξοπλισμού. 

Αύριο (Δευτέρα) θα περάσει τα στενά του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων και την 1η Ιανουαρίου θα βρίσκεται στο Αιγαίο, όπου θα συναντηθεί με μία ομάδα πολεμικών πλοίων του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας για την εκτέλεση άσκησης στη Μεσόγειο Θάλασσα», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το αποβατικό  θα πλεύσει κατόπιν  στο συριακό λιμάνι Ταρτούς, όπου είναι το σημείο του ανεφοδιασμού του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού.

Το συγκεκριμένο πλοίο «Новочеркасск» μαζί με το BDK «Саратов» ήταν στο συριακό λιμάνι στις αρχές Δεκεμβρίου και επέστρεψαν στο Νοβοροσίσκ στις 10 Δεκεμβρίου.

 Εκτός από το Новочеркасск» στην Ταρτούς  βρίσκονται τα δύο μεγάλα αποβατικά μεταφοράς  βαρέως οπλισμού ξηράς το ‘Азов και το ‘Николай Фильченков’ που απέπλευσαν από το Νοβοροσίσκ στις 25 Δεκεμβρίου και στις 28 Δεκεμβρίου εντάχθηκαν στην ομάδα του στόλου της Μαύρης Θάλασσας που αποτελείται από το καταδρομικό «Москва», το περιπολικό «Сметливый» και το ρωσικό δεξαμενόπλοιο «Иван Бубнов».

Νωρίτερα όπως ανέφερε το Γενικό Επιτελείο συνδυασμένη δύναμη του Ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού από τη Βόρεια Θάλασσα, τη Βαλτική και τη Μαύρη Θάλασσα θα συγκεντρωθούν στη Μεσόγειο για την έναρξη άσκησης ανοικτά των ακτών της Συρίας, γράφει το ρωσικό δημοσίευμα.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr