Γκρούεφσκι: Υπάρχει μία τεχνητή κρίση με τη Βουλγαρία σε εθνικιστικό ή άλλο επίπεδο...



Δεκέμβριος 27, 2012.

Κατά τη γνώμη μου με τη Βουλγαρία υπάρχει μία τεχνητή κρίση που δημιουργήθηκε από την πλευρά τους.

Αυτό δήλωσε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Νίκολα Γκρούεφσκι σε συνέντευξή του στην τηλεόραση Sitel 3.


Στη συνέντευξή του, αυτή,  ο Γκρούεφσκι αναφέρεται  στα τρέχοντα ζητήματα σχετικά με την κρίση στην ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό στην Εθνοσυνέλευση των Σκοπίων καθώς και τις σχέσεις με τη Βουλγαρία και την Ελλάδα.

Απόσπασμα από την τηλεοπτική εκπομπή  έχει αναρτηθεί στο You Tube.
«Δεν ξέρω τι επιδιώκουν. Όπως έχουν τα πράγματα αναφέρονται διάφοροι λόγοι, αλλά δεν μπορώ να βρω έναν πραγματικό. Εκείνο το οποίο υποστηρίζουν είναι ότι η κυβέρνησή μας λέει λόγια τα οποία χαρακτηρίζονται ως εθνικιστική ρητορική προς τη Βουλγαρία. Μπορώ να πω ότι δεν έχω αναφερθεί σε οποιαδήποτε πλαίσιο για τη Βουλγαρία και μάλιστα αρνητικά», δήλωσε ο Γκρούεφσκι

«Τίποτε αρνητικό δεν ειπώθηκε για τη Βουλγαρία, είτε από εμένα είτε από εθνικιστές. Ούτε από τους υπουργούς της κυβέρνησης, τους υφυπουργούς, γραμματείς, όλα τα μέλη της πλειοψηφίας του κοινοβουλίου, όπου το ηγετικό κόμμα VMRO-DMPNE έχει κάποια ευθύνη. Αν θέλετε συνεπικουρώ και την κρατική τηλεόραση, παρόλο που η κυβέρνηση δεν έχει καμία αρμοδιότητα στην κρατική τηλεόραση, για αυτήν είναι υπεύθυνο το  (ραδιοτηλεοπτικό) Συμβούλιο. Αλλά θα ήθελα να αναφέρω και στην κρατική τηλεόραση. Δεν έχω ακούσει μία φορά κάποιον να λέει κάτι αρνητικό, εθνικιστικό, για τη Βουλγαρία.

Επιτρέψτε μου να ρωτήσω  ποια είναι η εθνικιστική πρόταση που είπα για τη Βουλγαρία και θα μπορέσουμε να μιλήσουμε για να κατανοήσουμε καλύτερα. Μέχρι στιγμής δεν έχω ακούσει κάτι που να χαρακτηρίζεται ως εθνικιστική ρητορική για τη Βουλγαρία. Γι’ αυτό επιμένω και λέω ότι η κρίση μεταξύ των Σκοπίων και της Βουλγαρίας είναι μία τεχνητή κρίση», δήλωσε ο Γκρούεφσκι.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr