Συρία: Αποκρούστηκαν μαχητές που εισέβαλαν από την Ιορδανία



Δεκέμβριος 31, 2012.

Βυρηττός.

Τα συριακά στρατεύματα απέκρουσαν σήμερα εισβολή μαχητών  από την Ιορδανία, στη συνοριακή διέλευση Ματάι.


Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο SANA,  οι στρατιώτες απέκρουσαν τους τρομοκράτες μισθοφόρους σκοτώνοντας και τραυματίζοντας αρκετούς από αυτούς.
Οι συνοριοφύλακες κατόρθωσαν  να κατασχέσουν μεγάλη ποσότητα όπλων,  τα περισσότερα των οποίων ήταν ισραηλινής κατασκευής και προορίζονταν για τις αντι-κυβερνητικές ομάδες που δρουν στη νότια επαρχία Ντεράα.

Σύμφωνα, εξάλλου, με την ειδησεογραφική υπηρεσία ‘Al Watan’ ειδικές δυνάμεις του στρατού εξουδετέρωσαν ένοπλους εξτρεμιστές στα νότια προάστια της πρωτεύουσας της Συρίας. Στρατιωτικές πηγές αναφέρουν  ότι ο εχθρός σε αυτούς τους τομείς υπέστη μεγάλες απώλειες σε άνδρες και εξοπλισμό.

Τα συριακά στρατεύματα σήμερα, ματαίωσαν μια προσπάθεια κατάληψης του στρατιωτικού αεροδρομίου Κουβέιρας στο Χαλέπι. Στην ομάδα των συλληφθέντων ήταν και τέσσερις Τούρκοι πιλότοι, όπως αναφέρει η ‘Αλ Βατάν’. Νωρίτερα είχε γίνει άλλη μία αποτυχημένη προσπάθεια να καταλάβουν άλλο αεροδρόμιο στο βόρειο τμήμα της Συρίας, στο Μανάγκ.

Ο τηλεοπτικός σταθμός ‘Al Jazeera’ αναφέρει ότι οι αντάρτες κατέλαβαν έναν τομέα του πετρελαίου σήμερα στο Al Thawra στη βορειοδυτικη επαρχία του Raqqa.
Ωστόσο δεν έχει επιβεβαιωθεί από τα επίσημα μέσα ενημέρωσης.

--
Itar Tas

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr