Οι ΗΠΑ επιθυμούν τη δημιουργία Στρατού Κοσσυφοπεδίου




Δεκέμβριος 25, 2012.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής θέλουν να δημιουργήσουν Στρατό του Κοσσυφοπεδίου, ο οποίος σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα θα ενταχθεί στις δυνάμεις του ΝΑΤΟ, γράφει αλβανικό δημοσίευμα του Κοσόβου επικαλούμενο την αμερικανική στρατιωτική πύλη ‘Stars and Stripes’.


Σχεδόν πέντε χρόνια από τη διακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου, οι μεγάλοι παίκτες στη διεθνή σκηνή ενθαρρύνουν το Κοσσυφοπέδιο να προχωρήσει και να κάνει τα πρώτα του βήματα.

Ένα από τα  πρώτα βήματα,  όπως σημειώνει η πύλη, είναι η δημιουργία ενός μικρού στρατού από 2.500 στρατιώτες, οι οποίοι σήμερα αποτελούν τη δύναμη  της πολιτικής ασφάλειας.

«Αυτό είναι ένα δύσκολο έργο για ένα νέο έθνος το οποίο δεν έχει λάβει ακόμη διεθνή αναγνώριση και βρίσκεται σε διαταραχή από το βόρειο γείτονά του, τη Σερβία, από την οποία αποκόπηκε και κήρυξε την ανεξαρτησία του το 2008», γράφει η στρατιωτική πύλη.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr